Billundkurset 2024

Kære kollega

Vi glæder os til byde velkommen til det traditionsrige kursus i Billund den 5.-6. januar 2024. 

På programmet er blandt andet:

  • Den store faglige opdatering af behandlingsfokus på børn og unge fra 1-21 år - og økonomien forbundet med BUT. Hvad er vigtig at se efter i de forskellige aldersgrupper - så du får overblikket og sikrer kontinuiteten i dine behandlinger. Dorte Madsen, tandlæge med 30 års erfaring med børnetandpleje & Ole Marker, Sundhedsfaglig direktør PTO.
  • Samspil og udfordringer mellem Kommunen, kommunal tandpleje og privat tandlægepraksis. I mange kommuner er økonomien udfordret og det har indflydelse på de aftaler som kommunerne tilbyder jer forhold til BUT. Med udvidelsen af målgruppen er udfordringerne ikke blevet mindre. I PTO har vi set flere kreative modeller og aftaler som udfordrer kommunal tandpleje i praksis. Kent Kristensen, direktør PTO.
  • Marte Meo - en værktøjskasse til det gode samspil i klinikken. Når mennesker mødes, er mødeøjeblikket afgørende og afhængig af kommunikationens kvalitet. I mødet med børn, unge, patienter med diagnoser og ikke mindst deres forældre kan trygheden og samspillet øges ved at være reflekterede i vores kommunikation. Marianne Sigersted, Marte Meo supervisor 
  • Hospitalsklovnenes arbejdsmetoder. Klovnen Baroli fortæller om den neuroaffektive udviklingspsykologi som danner grundlag for den tilgang som klovnemetoden bygger på.
  • Caries kræver mere end fyldning og tandbørsten… Bo Danielsen. Skolechef, DDS, MBA, MIL.
  • BUT- opdatering for udvidelsen af den vederlagsfrie børne- og ungdomstandpleje. Vi er nu lige begyndt på 3. år af den 5-årige implementering. Hvad ser vi og hvordan håndteres det ude i kommunerne. Ole Marker, Sundhedsfaglig Direktør PTO
  • Ortodontiske hensyn hos fritvalgspatienter. Hvis din private klinik modtager børn og unge under fritvalgsordningen, så skal ortodontien også være i fokus Søren Rødsgaard Lauesen. Specialtandlæge og medejer af privat ortodontisk henvisningspraksis.

Downolad programmet som PDF her:

Programmet starter med morgenkaffe fredag den 5. januar kl 9. Vi lukker fredagen med en fælles middag og vågner op til en spændende dag to, der slutter med frokost lørdag den 6. januar kl 13.30. I løbet af de to dage får du faglige oplæg, inspiration, videndeling, debat, hygge med kolleger og ny spændende viden med hjem.

Målgruppen er alle tandlæger og tandplejere, som behandler børn og unge.


Kurset afholdes vanen tro på Hotel LEGOLAND. Forplejning og overnatning på hotellet er inkluderet.

  • Prisen for kurset er for PTO medlemmer er 6945,- kr. inkl moms. (For dig som er PTO medlem eller ansat på en klinik, hvor ejeren er PTO medlem.) TILMELDING HER
  • Pris for øvrige 8334.- inkl. moms. Tilmelding på pto@pto.dk.

Hvis du ønsker overnatning fra torsdag den 4. januar, så kontakt Hotel LEGOLAND direkte.

Vi er allerede i gang med at planlægge Billundkursus 2025.

Vi glæder os til at se dig den 10.-11. januar 2025.