Så kontant er meldingen fra tandlæge, Herluf Skovsgaard.
Herluf Skovsgaard er tandlæge, forfatter og underviser. Han har rejst verden rundt med sin bog ”Dancing hands” fra 2013, og afholdt både intensive kurser på klinikker og oplæg på internationale konferencer i Chairside arbejdsmetoderne, der forbedrer koncentrationen og får arbejdet til at føles mere flydende – nærmest som en dans.
Mere end 2.000 danske tandlæger har allerede været på Herlufs kursus, hvor nye arbejdsmetoder bliver demonstreret.
Kurset handler om det, som mange ikke ved, at de ikke ved. Illusionen om, at alle kan lære sig selv at arbejde.
Skal du også med, så får du endelig muligheden igen. For efter 10 års pause som kursusgiver, er Herluf Skovsgaard nu klar igen med en ny version af det populære kursus.
Tag hele klinikken med til en hyggelig aften med faglighed, demonstration af praktiske øvelser og masser af værktøjer, I kan implementere direkte i jeres hverdag på klinikken.
Undgå skulderskader
Klinikpersonale er overrepræsenteret med skader i skulder og nakke. Skader der ofte kan undgås med andre og mere skånsomme arbejdsstillinger.
I uddannelsen til tandlæge eller tandplejer er der fokus på behandling og resultater, men kun meget lidt på metoderne til at nå de optimale resultater.
Ikke alle har motorisk intuition, og for flertallet gælder det, at de i stedet har brug for specifik viden og træning. Præcis som hvis man skal lære at danse tango. Det kan man heller ikke intuitivt.
Et udvidet ergonomikursus for hele tandklinikken
På kurset ”Afslappet og effektivt teamsamarbejde i gode arbejdsstillinger” demonstrerer Herluf Skovsgaard et samlet koncept på ca. 50 del-arbejdsmetoder, som er gennemprøvede af tusinder af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter.
Arbejder du SOLO MED klinikassistent?
Metoderne har fokus på samarbejde og soloarbejde. Der er grundlæggende to forskellige chairside arbejdsmetoder, SOLO når tandlæger eller tandplejere arbejder alene eller DUO i teamarbejde med klinikassistenter. Mange tandlæger arbejder nærmest SOLO MED klinikassistent og går dermed glip af de mange fordele, der opnås ved teamarbejde.
Lær metoderne og spar tid
Gode arbejdsstillinger forudsætter optimale arbejdsmetoder. De skal ikke læres i praksis, fordi selv erfarne tandlæger ofte heller ikke kender optimale metoder. De skal ses, læres og trænes. Fordelen ved at implementere de nye metoder kan være en tidsgevinst på 1-2 timer eller mere hver dag afhængig af udgangspunkt og konsekvens i gennemførelsen. Samtidig bliver arbejdet langt mere harmonisk, flydende og hurtigt.
Tag med på kurset og oplev Herluf Skovsgaard demonstrere metoderne:
Horisontal synsretning
Opnås I et sammenspil mellem tandlægens position, position af patientens hoved og af unit, sug, håndinstrumenter og arbejdsmodul samt ’retraktion of soft tissues’ på klinikassistent og tandlægesiden.
Vertikal synsretning
Jo mere du ser nedad, jo højere skal du holde hovedet for at opnå en bedre arbejdsstilling. Dette stiller høje krav til evt. briller, der skal vinkles og have et meget lavtliggende optisk centrum. Ligeledes skal lupbriller være rettet ca. 45 grader nedad, hvilket kræver en meget nøjagtig udmåling, som ikke alle leverandører kan levere.
Skrå underarme
Den ideelle arbejdsstilling med horisontale underarme er kun mulig, hvis tandlægen eller tandplejeren er under middelhøjde (og der dermed ikke for lang afstand mellem albue og øjne). Ellers bliver arbejdsafstanden for stor til at opnå præcisionssyn, som er på ca. 35 cm. Præcisionssyn skal opnås, uden tandlægen eller tandplejeren skal bøje sig nedad. Har man ikke det korrekte præcisionssyn skal tandlægen og tandplejeren arbejde med skrå underarme. Jo højere tandlæge eller tandplejer, des mere skrå.
Vinklet instrumentgreb
Med skrå underarme skal instrumenter og vinkelstykke anvendes med forskellige grader af vinklet instrumentgreb og med meget præcis fingerstøtte til statisk og dynamisk motorik. Dette kræver specifik viden og træning, da den optimale fingerstøtte afhænger af arbejdsopgaven.
Arbejde med spejl
Arbejdet med spejl er perceptuelt forskelligt fra arbejde med direkte indsyn. Især ved brug af spejl i sidesegmenterne i underkæben. Få er klar over, at mesial og distal retning i dette tilfælde er byttet om, og især scaling kræver træning.
17.00-18.00 let aftensmad + sodavand/øl/vand
18.00-19.15 undervisning
19:15-19:45 pause + kaffe inkl. kage/sødt
19:45-21:00 undervisning
21:00 Tak for i dag
Hele klinikken
19. april 2023 - København
Medlemmer: 1.895,- inkl. moms pr. person
Ikke-medlemmer : 2.843,- inkl. moms pr. person
Priserne er for kursus inkl. forplejning i oplyst tidsrum.