Hvilke forholdsregler bør du tage med en risikopatient i stolen?

Andelen af ældre i Danmark er gennem de seneste 10-20 år vokset og stiger fortsat, hvilket medfører,

at antallet af ældre patienter i odontologisk praksis er stigende. I takt med at alderen stiger, øges risikoen for, at disse patienter lider af almene sygdomme, hvor de får medicin, der kræver, at man tager sine forholdsregler som behandler. Men det er ikke kun ældre, der medicineres for almene sygdomme, tendensen er også stigende hos både børn og unge, hvor eksempelvis psykiske lidelser er hyppigt set blandt patienterne.

Samtidig udvikles og iværksættes der flere komplekse medicinske behandlinger samt potente farmaka. Disse faktorer kan gøre det udfordrende for en tandlæge at vurdere hvorvidt en patient skal betragtes som en ”risikopatient”, når der skal udføres en tandbehandling.

De anamnestiske oplysninger, som patienten opgiver inden behandling i kombination med de spørgsmål du stiller som tandlæge, er afgørende for at afdække eventuelle medicinske problemstillinger. Således kan du nå at tage dine forholdsregler inden behandling.

Kurset her tager udgangspunkt i anamnese-skemaet med fokus på de hyppigste grupper af risikopatienter, med hovedvægt lagt på hjerte-kredsløbssygdomme og respirationsvejslidelser. Du får indsigt i den relevante patofysiologi, medicinering og lærer om de forholdsregler, der bør tages hos denne type patienter.

Du vil få genopfrisket din viden om de forskellige sygdomme, der har relevans for tandplejepersonale, og bliver opdateret i de forskellige lægemidler, så du trygt kan udføre behandlinger på risikopatienter.

Målgruppe

Tandlæger og tandplejere

Pris

Medlemmer: 2.190,- inkl. moms.

Ikke-medlemmer: 2.750,- inkl. moms.

Priserne er for kursus inkl. forplejning og overnatning i oplyst tidsrum.

Program

(uafhængligt af lokation)

18:00-19:00 Aftensmad inkl. drikkevarer

19:00-20:30 Kursus

20:30-20:45 Pause inkl. kaffe og kage

20:45-22:00 Kursus


Nye datoer kommer