Fastholdelse af medarbejdere i klinikken – det handler om at sikre arbejdsglæde

Det at få medarbejdere til at føle stolthed, mening og tilknytning til klinikken er en ren ”win–win” situation. Det skaber ganske enkelt højere medarbejder-engagement, lavere medarbejderomsætning og større arbejdsglæde. Det gør arbejdspladsen attraktiv både for nuværende og kommende medarbejdere.

Der er opstået konkurrence om dygtige medarbejder og det er derigennem blevet en opgave i sig selv at fastholde medarbejdere. Arbejdsmarkedsforskning viser at det, at skifte arbejdsplads efter 2 til 3 år i en stilling bliver normalt.  Den trend er klinikkerne også begyndt at mærke og flere ledere har erfaret at lønløft og traditionelle bonusordninger, som motionscenterordninger mv. ikke gør en afgørende forskel længere. Der skal tages et spadestik yderligere nu for, at kunne sikre et arbejdsmiljø der er attraktivt for fremtidens medarbejder.

For som en ansat svarede mig forleden:
Jeg vil ikke ”holdes fast” – Jeg har været her og bliver her fordi vi har det godt sammen, vi er dygtige og jeg udvikler mig her. - Vi har gode arbejdsgange og jeg ved, at jeg gør et godt stykke arbejde. Pointen er klar, ”fastholdelse” er betinget af at der er noget der er værd at holde fast i.

Hvordan, - Det giver kurset anvisninger og tips til: 

  • Viden om nye jobpræferencer, specifikt for vores branche og tendenser på arbejdsmarkedet som helhed. 
  • Konkrete tips til hvordan medarbejder tilhørsforholdet til klinikken kan revitaliseres og løftes.
  •  Inspiration til hvad du kan gå hjem og gøre i morgen for, at klinikkens ansatte, ung som ældre motiveres til at blive og bidrage.

Undervisere

Annette er uddannet Lærer, Psykoterapeut og Master of Business Administration (MBA). Hun har over 20 år drevet selvstændig virksomhed hvor hun løser konsulentopgaver indenfor HR- og ledelsesområdet. Kunderne er bl.a. Christian Hansen A/S, Coloplast A/S, FL. Schmidt A/S, Mette Munk A/S og Journalist Forbundet. Aktuelt har hun en længere opgave hos Farma virksomheden Almirall Nordic A/S som External HR & Office Manager. Ved siden af underviser hun i en række HR- og Ledelsesfag på videregående uddannelser herunder: Rekruttering og fastholdelse.


Målgruppe 

Klinikejer og personale med medarbejderansvar.

Praksis information

Der serveres sandwiches og drikkevarer på kurset.

Pris

Medlemmer: 1.890,- inkl. moms.

Dato og tilmelding

2. marts 2023 kl. 17.30-21.00 - Østerbro TILMELD