Kirurgisk fjernelse af tænder

Ønsker du at blive endnu bedre til at fjerne tænder? 

Som tandlæge, er fjernelse af tænder nok ikke fremmed for dig, men opgaven kan udforme sig i flere niveauer og sværhedsgrader. Denne videreuddannelse er oprettet eksklusivt til tandlæger, der er medlem af PTO (eller klinikejer er), og som ønsker at dygtiggøre sig indenfor kirurgisk fjernelse af tænder. 

Uddannelsen udformet som et intensivt og individuelt forløb, hvor du som tandlæge indgår i et mentorforløb med en kirurgisk specialtandlæge.

Som deltager, vil du under uddannelsen få indsigt i de forskellige faser af behandlingsplanlægning, bedøvelsesteknik, incisioner, osteotomier, deling af tænder, suturteknik samt præ- og postoperative komplikationer. Formålet er at skabe større kirurgisk sikkerhed i egen klinik med færre komplikationer samt at videndele mellem kollegaer og specialtandlæger om den fælles interesse for kirurgi. Tilgangen er, at alle spørgsmål er relevante.Uddannelsesforløbet

Uddannelsen er delt op i fem moduler (se vedlagte program for 2022). 

Det første modul er den teoretiske del, som omhandler behandlingsforløbet fra planlægning af operation til selve udførelsen. Undervisningen foregår på Sixtus i Middelfart. 

Andet modul er et ud af to praktiske, og foregår på en specialklinik, hvor hver kursist bliver sidemandsoplært helt tæt på operationerne. Her bliver det muligt at sparre med kirurgen under det kirurgiske indgreb. 

Tredje modul foregår i egen klinik, hvor der opereres på egne patienter og med eget personale med støtte og vejledning fra specialtandlægen (din mentor).

Fjerde modul foregår også i egen klinik, hvor du skal operere på egne patienter og dokumentere proces og resultat via foto, video og røntgen. 

Femte og sidste modul er en opsamling og en gennemgang af de operationer du har udført og dokumenteret i egen klinik. Her vil det være muligt at diskutere komplikationer, udfordringer, successer og alt derimellem.

Målgruppe

Tandlæger.

Undervisere og mentorer

Specialtandlæge, professor, PhD, Thomas Starch-Jensen, Aalborg Universitetshospital.

Specialtandlæge, Dr.odont, Søren Schou, Specialtandlægerne Seedorffs Stræde, Aarhus. 

Specialtandlæge, Lone Lenk-Hansen, Klinik for Tand-, Mund- & Kæbekirurgi, Aarhus.

Specialtandlæge, Esben Aagaard, Kæbekirurgisk Klinik, København.

Specialtandlæge, Søren Aksel Christian Krarup, Kæbekirurgisk Klinik, København.

.

Pris 

Medlemmer: i 2022 var prisen 53.075,- inkl. moms.

Uddannelsen udbydes eksklusivt for medlemmer af PTO.

Priserne er for kursus inkl. forplejning på teoridagene i oplyst tidsrum.