Hvordan arbejder en retodontolog egentlig?

På dette spændende kursus vil du komme med en retsodontolog på arbejde. Arbejdsopgaverne spænder vidt, men her vil du få indsigt i hvordan tand- og kæbeundersøgelser i arkæologiske fund har ført til interessante opdagelser, der har skabt klarhed over levevilkårene i fortiden. Særligt vil der være fokus på den betroede opgave at foretage tand- og kæbeundersøgelser på flere af Danmarks verdensberømte moselig herunder eksempelvis Grauballemanden.

Der vil blive trukket tråde til nutiden, hvor retsodontologer med tilknytning til de retsmedicinske institutter, hjælper med at identificere lig udfra ligets tandsæt. Du vil blive klogere på hvordan tandsættet aflæses samt hvordan identifikationen udføres.

Dorthe Bindslev har i mange år været leder af det tandlægefaglige identifikationsberedskab der inddrages ved større ulykker og massekatastrofer. Hun vil også komme ind på emnet og fortælle om hendes spændende dagligdag.

Målgruppe

Hele teamet

Underviser

Dorthe Arenholt Bindslev, specialtandlæge, ph.d., og adj. professor i retsodontologi ved Institut for Retsmedicin på Århus Universitet


Program 

18:00 – 19:00 Aftensmad inkl. en genstand/sodavand 

19:00 – 20:00 Kursus 

20:00 – 20:30 Pause inkl. kaffe og kaffe 

20:30 - 21:30: Kursus 

Pris

Medlemmer: 950,- inkl. moms.

Ikke-medlemmer: 1.425,- inkl. moms.

Priserne er for kursus inkl. forplejning og overnatning i oplyst tidsrum.

Sted

Ny dato kommer.