Hvordan bør en rusmiddelafhængig behandles?

Rusmidler er i dag så udbredte at 1 ud af hver 32 danskere over 15 år har et alkoholproblem. Dertil kommer alle de andre stoffer. 

For dig som tandlæge, som fors alle andre i sundhedssektoren, er det hensigtsmæssigt at have et vist kendskab til rusmiddelafhængighed, for bedst muligt at kunne imødekomme en rusmiddelafhængig patient så professionelt som muligt.

En udbredt uvidenhed om rusmiddelafhængige betyder, at det er den gruppe af patienter, der behandles dårligt i sundhedssektoren. Det skyldes at de færreste har kendskab til afhængighedens grundlæggende neurobiologi. Det medfører at vi ikke forstår den adfærd som de udviser, og kommer dermed ofte til at reagere med irritation og fordømmelse.

På kurset her får du indsigt i hvad de forskellige stoffer gør ved vores hjerne, og hvorfor trangen, med eller mod vores vilje, kan tilsidesætte alt der hedder fornuftig adfærd. Kurset tager udgangspunkt i de seneste 15 års forskning, som har givet en god forståelse for stoffernes påvirkning af hjernen. Dermed bliver du både klogere på neurobiologien, og bliver samtidig bedre klædt på til at håndtere forskellige typer rusmiddelafhængige patienter.


Målgruppe

Alle med patientkontakt


Underviser

Henrik Rindom, speciallæge i psykiatri, tidligere overlæge på Hvidovre Hospital og nu tilknyttet Stofrådgivningen i København


Pris

Medlemmer: 1.576,- inkl. moms.

ikke-medlemmer: 2.364,- inkl. moms.

Priserne er for kursus inkl. forplejning i oplyst tidsrum.


Praktisk information

Program

18:00-19:00 aftensmad inkl. drikkevarer

19:00-20:15 Kursus

20:15-20:30 pause inkl. kaffe og kage

20:30-21:30 kursus


Sted

Holte

8. september 2022

Comwell Hote, Kongevejen 495A, 2840 Holte

TILMELD