Aarhus Tandcenter går videovejen


Hver måned kårer PTO en særligt flot, bemærkelsesværdig eller informativ klinikhjemmeside. 

Svesken på disken – sådan kan man beskrive Aarhus Tandcenters hjemmeside. Den allerførste tekst, man ser, er tre tydelige bokse med info om tandcentrets tre afdelingers telefonnumre og åbningstider. Desuden er der en knap, man kan trykke på, hvis man vil bestille tid.
Grafisk er siden prydet med en video, som viser et smilende og tydeligvis imødekommende personale.
Længere nede præsenteres personalet, behandlingstyper skitseres, vejen til klinikkerne forklares, og anmeldelser fra patienter vises.

Aarhus Tandcenter har i alt otte tandlæger, seks tandplejere, 17 klinikassistenter og en driftsleder på de tre klinikker.

Hvordan kom ideen til jeres nye hjemmeside?
– Hjemmesiden er en del af et pågående arbejde omkring at løfte kommunikation til og med vores patienter. Dels for at blive mere attraktive over for potentielle patienter, dels for at kommunikere mere tydeligt og forståeligt over for vores nuværende patienter. Vi har arbejdet med at kommunikere på flere niveauer for at ramme så bredt som muligt og har startet på videokommunikation, som vi i fremtiden vil forøge mængden af. I vores tekster har vi også forsøgt at differentiere indholdet, så jo længere man kommer ind i siden, jo mere teknisk og tandspecifikt bliver indholdet.

Meget af inspirationen kommer fra andre brancher, hvor man kan se, at kommunikationen omkring produktet ikke fokuserer på de bagvedliggende teknikaliteter, forklarer Kristian Illemann, som sammen med tandlæge Michael Kristensen ejer og driver Aarhus Tandcenter.

Hvor vigtig er jeres hjemmeside for klinikkens synlighed/folks kendskab til den?
– Som mange andre klinikker er vores fysiske synlighed relativt begrænset, så vi vil vurdere hjemmesidens vigtighed på linje eller endda vigtigere end vores eksisterende kunders ambassadøreffekt. Aarhus er en by i vækst, og generelt er der grundet det høje antal uddannelsesinstitutioner en stor gennemstrømning af beboere i byen. Derfor er det vigtigt at være synlig på medier, hvor folk opsøger tandlæger.

Hvad har tilbagemeldingerne været fra patienterne?
– Generelt har det været positivt, men som altid kræver et nyt produkt justeringer, og den fase er vi i lige nu. Samtidig lægger vi an til en fase 2, hvor vi vil udbygge siden yderligere med udbygning af patientinformation i form af flere videoer, skriftlig præ- og postoperativ information, en ny del tilegnet vores henvisningspraksis samt en side,

Skriv gerne til therese@pto.dk eller her via PTO's facebook-side, hvis du har set en klinikhjemmeside, som skiller sig ud fra mængden.

Du kan se Aarhus Tandcenters klinikhjemmeside her