25 Mar
Frontpersonale må se langt efter 2. vaccine

Sundhedsstyrelsen forlænger nu pausen med AstraZeneca. 

Det sker efter, at Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, nu har vurderet 25 tilfælde af alvorlige og sjældne bivirkninger til AstraZeneca-vaccinen. Pauseforlængelsen betyder også, at de personer, der allerede er inviteret til et vaccinationsforløb med AstraZeneca og som uden en pausering ville kunne have modtaget en vaccination i de kommende uger, får deres vaccinationsforløb yderligere udskudt. 

Frontpersonale, der mangler 2. stik med AstraZeneca-vaccinen, vil således få deres booking aflyst.

– På nuværende tidspunkt mener vi, at vores grundlag for at træffe en endelig beslutning om den videre brug af COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca er for usikkert. Der er sat mange undersøgelser i gang, men vi har endnu ingen konklusioner. Derfor har vi besluttet at forlænge pausen, siger direktør Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm. 

Sundhedsstyrelsen vil træffe en beslutning vedrørende brugen af COVID-19 vaccine fra AstraZeneca i Danmark i uge 15.

– Vi er meget bevidste om, at en fortsat pausering af vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca forsinker det danske vaccinationsprogram mod COVID-19. Vi har dog vaccinerne i køleskabet, og hvis vi beslutter at igangsætte vaccination med COVID-19 vaccinen fra AstraZeneca igen, kan vi hurtigt få distribueret og brugt vaccinerne, siger Søren Brostrøm.

Læs mere her