06 Jan
06Jan
Telefonerne gløder på landets tandklinikker, som modtager mange spørgsmål relateret til tandbehandling og risikoen for coronasmitte. PTO har udarbejdet nogle informationer, som klinikkerne enten kan printe ud og opsætte i klinikken eller kan dele via PTO's Facebook/hjemmeside. Husk, at du som klinikejer fortsat kan benytte dig af regeringens kompensationsordninger.

Det er trygt at gå til tandlæge
Tandlægeklinikken følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer, og du er velkommen hos os, også selv om vi ikke giver hånd.

Tandlægeklinikkerne har et højt hygiejneniveau og følger strenge hygiejneregler. Du kan derfor trygt gå til din tandlæge. Dørhåndtag og øvrige overflader afsprittes flere gange dagligt, der luftes ud mellem hver patient, og din tandlægebehandling udføres kun med sterilt udstyr.

Tandlægen har sørget for, at klinikken følger anbefalingerne om afstand mellem siddepladserne, og i venteværelset er kun de patienter, der har tid til tandlægen.

Du kan kun få tid til tandlægen, hvis du er symptomfri.

Husk at bruge mundbind og at spritte af.

Hvilke behandlinger må udføres?
Tandlægen må udføre stort set alle behandlinger som sædvanligt, dog er kosmetiske tandbehandlinger (fx tandblegning) undtaget.

Er du i tvivl, skal personalet nok informere dig, hvis netop din behandling stadig skal afvente lidt endnu

Er du i risikogruppen?
Hvis du er i risikogruppe, skal vi bede dig om, at du informerer os om det. Tandlægen vil så vurdere, om du skal behandles nu, eller om din behandling skal udskydes.