17 Dec
17Dec

Tandlæger er ikke omfattet af den nedlukning af Danmark, som regeringen præsenterede i går. Så kort og godt kan det siges.

På trods af at flere medier har skrevet, at regeringens nye coronanedlukning også gælder landets tandlægeklinikker (som tilfældet var under forårets nedlukning), må landets tandlægeklinikker fortsat godt holde åbent. 

PTO har på baggrund af udmeldingen om regeringens nye coronarestriktioner modtaget en række spørgsmål vedr. sundhedsområdet og nedlukning. Blandt andet spørgsmål til, hvem nedlukningen helt præcist gælder for. 

Hvad angår lukning af liberale serviceerhverv fra den 21. december 2020, gælder restriktionerne ikke offentlige og private sygehuse og klinikker samt private praksis og forretninger, som autoriserede sundhedspersoner driver eller er ansat i, jf. §13, stk. 3 i Bekendtgørelse nr. 1815 af den 4. december 2020. 

Ændringsbekendtgørelsen vedr. liberale serviceerhverv er endnu ikke udstedt, men udstedes senere på ugen.

OBS! DR TV-Avisen bragte i går aftes en berigtigelse og beklagede, at man i tidligere udsendelser havde oplyst, at tandklinikkerne var omfattet af de nye restriktioner!