10 Mar
10Mar

Klinikker, der ønsker at ansætte en elev, har hver torsdag året rundt mulighed for at komme til jobcafé på Skolen for Klinikassistenter og Tandplejere. Klinikejeren og/eller hans/hendes personaleansvarlige har her mulighed for at fortælle, hvem de er, hvad det er de søger, og hvordan det er at være elev på deres tandklinik. Tilsvarende kan eleverne fra skolen fortælle om, hvem de er, og hvad de søger. 

Der er jobcafé kl. 12.30 hver torsdag året rundt, og det præcise mødested oplyses til klinikken ved tilmelding på tlf. 35 32 52 37 eller pr. mail: mest@sund.ku.dk.

Efter oplæg fra eleverne har klinikken mulighed for at holde en uformel samtale med de elever, som kunne tænke sig at søge stillingen. Eleverne har samtidig mulighed for at afleveres deres ansøgning og cv. Alle de fremmødte klinikker får tildelt et selvstændigt lokale, hvor de kan tale med eleverne.

På bedste speeddatingvis går eleverne fra lokale til lokale for at tale med de klinikrepræsentanter, som de ønsker at søge praktikplads hos. Efterfølgende er det naturligvis også muligt for klinikkerne at henvende sig direkte til de elever, som de ønsker at indkalde til en mere formel samtale på klinikken.

AARHUS HOLDER CAFÉPAUSE
IOOS på Aarhus Universitet har tidligere haft tilsvarende type arrangementer, men har pt. ingen planlagte jobarrangementer.

– Det skyldes ganske enkelt, at kun få klinikejere var interesseret i at deltage, men hvis der er et ønske fra klinikkerne, vil vi meget gerne igen lave jobcafeer, siger viceinstitutleder for uddannelse Caroline Bindslev Hørsted.

– Lige nu er vores største udfordring, at vi har mange flere klinikassistentelevpladser i forhold til antallet af elever, der stater på uddannelsen. Efter uddannelsen var dimensioneret med kvote i 2018-2019, er ansøgertallet til uddannelsen faldet markant, og vi arbejder målrettet med at øge rekrutteringen.