20 Jan
20Jan

- Hvor gode er I til at sætte dagsordenen i Danmark?

Sådan lød et af tv-lægen alias Peter Qvortrup Geislings tankevækkende spørgsmål til de deltagende tandlæger under Billund-kurset på Hotel Legoland i forrige uge.

Tv-lægen mindede tandlægegruppen om, at det handler om at kommunikere modtagerrettet i stedet for afsenderrettet.

I hvert fald hvis man gerne vil ændre befolkningens og politikernes opfattelse af standen.

DROP EKKOKAMMERET
- I skal passe på, at I ikke laver et ekkokammer, hvor I bruger taletiden i medierne på fortælle, hvad I ønsker for jer selv - i stedet for hvad I ønsker for patienterne, lød det endvidere fra den garvede læge og sundhedsjournalist.

Ifølge Qvortrup Geisling er det langt bedre, at man som sundhedsfaglig i medierne siger, hvad man kan og vil - frem for at man har fokus på, hvad man er utilfreds med.

Igen handler det om at rette kommunikationen efter modtagerne i stedet for efter afsenderne (én selv og tandlægekollegerne).

TANDLÆGER KAN SPOTTE KRÆFT
Tv-lægen henledte desuden opmærksomheden på, at kræft i mundhulen og i mandlerne er den kræfttype, som er den hurtigst voksende i Danmark. En kræftform, som de danske tandlæger kan være med til at spotte på et tidligt stadie.

Hele nationens læge sluttede af med at rose tandlægestanden og med at sige, at han er imponeret over det arbejde, der udføres rundt om på klinikkerne.