11 Oct
11Oct

– Goddaw! Det er dig, der hedder Janne? Er det en albue, jeg skal give dig, lød det fra Peter Qvortrup Geisling, som kunne overraske den århusianske klinikejer med meddelelsen om, at hendes klinik er kåret til at have Danmarks bedste venteværelse.

– Jeg må jo ikke trykke i hånd, det ville jeg jo ellers gerne gøre, lød det fra en glad og stolt Janne Lethan, ejer af klinikken Tandlægerne i Ryesgade i Århus, da TV-Lægen alias Peter Qvortrup Geisling i torsdags lagde vejen forbi hendes klinik med blomster og en messingplade med den fornemme ordlyd ”Danmarks Bedste Venteværelse”. 

Forud for besøget havde DR og scenograf og arkitekt Martin Sælan taget temperaturen ude på landets venteværelser hos læger og tandlæger og var endt med at udvælge Janne Lethans klinik til at have det bedste venteværelse i Danmark.

Til hverdag er det Janne Lethans patienter, som nyder godt af den på én gang rolige, afslappede og hjemlige stemning, når de træder ind i venteværelset i Ryesgade. Men en stor del øvrige danskere fik så også lige lov til at få et glimt af det prisvindende venteværelse, da DR 1 i torsdags viste ”Lægens Bord”, hvori kåringen blev omtalt. 


Stolt klinikejer i Århus
Janne Legarts venteværelse er kendetegnet ved at være indrettet med den samme type møbler, som man typisk ville forbinde med en moderne dagligstue. Væk er det kliniske look, på trods af at indretningen er lys, let og enkel.

– Hvorfor er dit venteværelse noget særligt? ville TV-lægen vide.

– Ja, det skal man jo spørge vores patienter om. Men vi har i hvert fald brugt meget energi på at lave et venteværelse, hvor man kan slappe af. Måske slukke lidt for tiden, for der er så meget tidspres, og hvor man kan finde roen. Meget af det, vi arbejder med, er jo egentlig noget, som ikke ret mange gerne vil, forklarer Janne Lethan.

– På et tidspunkt fik vi bygget om. Nogle siger, at det også var hyggeligt før, men at det godt nok er ekstrahyggeligt nu. Nogle patienter siger, at de næsten falder i søvn.  De falder i hvert fald helt til ro, når de er her, siger Janne Lethan.

Se indslaget i "Lægens Bord" her