Soft tissue management
ved både kronepræparation og fyldningsterapi

Retraktionstråd er i dag det mest almindelige ved soft tissue management. På dette kursus vil Jens Nolte gennemgå, hvordan retraktionspasta kan anvendes i forbindelse med kronepræparation, hvorvidt du kan kombinere pasta med tråd. Der gennemgås både analoge og digitale aftryk.  

Ved analog aftrykstagning af kroner og broer har dobbelttrådsteknikken altid været den gyldne standard. Dette har ændret sig for digitale aftryk med IOS - her anbefales altid retraktionspasta som supplement eller stand alone.

Ud over den traditionelle brug ved præp til kroner og broer, vil Jens også vise, hvordan det anvendes i forbindelse med komposit fyldningsterapi. Eksempler på hæmostase med pasta ved f.eks. cervikale fyldninger mm. 

Undervisningssprog: Dansk

Målgruppe: Tandlæger

Underviser: Tdl. Jens Nolte, Bad Segeberg, Tyskland

Jens Nolte er født og opvokset i Tyskland men studerede til tandlæge på Københavns Tandlægeskole i 1992. Jens har egen praksis i Tyskland og har specialiseret sig i parodontologi, æstetik og kirurgi. I de seneste år har interessen været på IOS, og Jens er i dag KOL for bl.a Medit, Intraoral scannere